Parkeerhoven & Groene tuinen

Elke woning in Leeuweplaats heeft een eigen achtertuin. Ze liggen in alle richtingen, diep en ondiep. Eén ding hebben ze gemeen: ze grenzen aan de privéparkeerplaatsen van Leeuweplaats. Bij welke nieuwe stadswoning vind je dat nog?

Privéparkeerplaats

Je eigen parkeerplaats bevindt zich in één van de parkeerhoven van Leeuweplaats. Deze liggen gemiddeld een halve meter lager dan de achtertuinen, wat een prettige, duidelijke scheiding oplevert. Vanuit de parkeerhoven delen de meeste woningen een tuiningang met de buren.


Via een trap loop je je eigen tuin in, die links en rechts wordt afgebakend door groene erfafscheidingen. Tot slot staan er stalen pergola’s op strategische plekken tussen de bergingen. Het totaalresultaat: privacy-rijke achtertuinen enerzijds en groene, verdekte parkeerhoven anderzijds.

Zo min mogelijk auto’s in de straat

Je kunt Leeuweplaats via alle kanten eenvoudig doorkruisen. Rondom zijn doorgangen voor voetgangers en fietsers. Het hart van de wijk, de binnenplaats, is autovrij. De woningen aan het Oeverpark zijn aan de voorzijde alleen bereikbaar voor voetgangers en fietsers.


De twee parkeerhoven aan weerszijden van de binnenplaats zijn vanaf de Tweede Muntmeesterlaan uiteraard wel met de auto bereikbaar. Het zijn echter geen doorlopende wegen, dus rijdt hier alleen bestemmingsverkeer: je eigen buurtgenoten.


Bezoekers parkeren hun auto aan de buitenzijde van Leeuweplaats. Aan de Tweede Muntmeesterlaan vinden zij voldoende ruimte om de hoek. Geen onnodig verkeer door de wijk en geen auto’s voor de deuren dus.

Eigen berging

Alle tuinen zijn voorzien van een berging. Hiertussen staan de met groen beklede pergola’s én de klikobakken. Lekker uit het zicht. Hier is ook ruimte om bijvoorbeeld een bakfiets te stallen.

Groen beeld achterzijde

Langs de bergingen en de parkeerplaatsen aan de achterzijde van de woningen wordt een stalen hekwerk geplaatst. Al snel zal deze begroeid zijn door een mix van klimop, wilde wingerd en groenblijvende clematis. De klimmers gaan ook de pergola-poort sieren. Daarnaast komen op verschillende plekken grote plantvakken met berken en sierperen. Deze doorbreken het zicht op de auto’s en geven vanuit de stegen een aangenaam groen beeld.

Extra zitje voorzijde

Aan de voorzijde heeft elke woning een (eigen) gevelstoepje. Hier kun je een heerlijk extra zitje of een geveltuin creëren. Voor de Oeverparkwoningen heb je bovendien prachtig uitzicht op de groene uitlopers van het park of zelfs op het Amsterdam-Rijnkanaal. Zie je jezelf al genieten van een verse espresso in de zon?