De binnenplaats

Een sterk vormgegeven buitenrand en een verrassende, intieme binnenplaats. Een buurt met karakter waar het voor iedereen prettig wonen is. Met je auto voor de deur. Een goede privétuin. Een uitnodigend hof met bomen, bloemen, zitgelegenheid en ruimte voor eigen invulling. In een geheel waar je blij van wordt. Waar je trots rondloopt. Waar je weet en voelt: dit is míjn buurt.

Knusse woonstraat vol verrassingen

De binnenplaats met intiem karakter maakt van Leeuweplaats een uniek verbindingsgebied tussen de Tweede Munsterlaan en het Oeverpark. Dit stadse hof, de Leeuweplaats, is een aaneenschakeling van verschillende stedelijke ruimten met elk een eigen karakter.


Als bewoner kom je binnen via de steeg aan de laan. Begroeide tuinmuren en fraaie geveltuinen verwelkomen je. Het voelt als een knusse woonstraat. Elke ruimte die je tegenkomt verrast je. Nieuwe doorzichten. Een verhoogde tuin met zitrand. Een mooi plein dat omwonenden gebruiken als ontmoetingsplek.

Groene eyecatcher

De basis voor Leeuweplaats is het typisch Utrechtse hofje – inclusief bomen die ook langs de Oudegracht voorkomen – met een moderne twist. De opzet is rustig en laat aan de randen veel vrijheid voor eigen invulling van bewoners. In het midden staat een verhoogd groenvak met meerjarige planten en siergrassen. Niet alleen een echte eyecatcher, maar ook een speelplek waar kinderen op ontdekkingstocht kunnen gaan naar de verborgen ‘leeuw’.

Trap naar kanaal

Voorbij het bomenplein word je getrakteerd op een geweldig uitzicht over het Oeverpark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Via een fraai vormgegeven trap met geïntegreerde hellingbaan kun je Leeuweplaats weer verlaten.