Architectuur

Voor elke woning is een hoogwaardig, gevarieerd en afgestemd architectonisch ontwerp gemaakt

Krachtig & verfijnd met Art Deco-elementen

Een boeiend pallet aan kleuren en materialen. Vele vormen en toch eenheid. Stedelijke sfeer in een oase van rust. Deze architectuur tilt Leeuweplaats naar een ongekende schoonheid.


De unieke bouwstijl is geïnspireerd op de Utrechtse binnenstad. Grote en kleine panden uit verschillende tijden en in meerdere stijlen staan daar naast elkaar. Zo is ook Leeuweplaats opgebouwd. Variatie in woningen, variatie in vormgeving.

Art Deco

Typische Art Deco-elementen maken Leeuweplaats extra herkenbaar. Ze zijn afgeleid van bekende Utrechtse voorbeelden, waaronder het voormalig hoofdpostkantoor en het Louis Hartlooper Complex. Opvallende kenmerken zijn verticale raampartijen en hoogteaccenten op de hoeken aan de laan. Sterke stijlelementen op een hedendaagse manier geïnterpreteerd.

Laanzijde

Tweede Muntmeesterlaan. Woningen in verschillende kleuren en bouwvormen trekken je aandacht en laten niet meer los. Verticaal gelede raamopeningen. Dakkapellen, dwarskappen en puntgevels. Een plint van bijzonder metselwerk of natuursteen. Dit is Utrecht.

Parkzijden

Aan de groene vizieren en aan het Oeverpark vormen de woningen een stedelijke wand langs natuurlijke ruimten. Variatie in hoogte, diepte en tinten in het metselwerk maken de uitstraling extra krachtig.

Binnenplaats

Het hart van Leeuweplaats vertelt zijn eigen verhaal. Ranke kolommen van rood metselwerk maken van de woningtypes één geheel. Daarachter verschillende gevelontwerpen in iets lichtere kleuren. Relatief grote ramen geven de gevels een vriendelijke uitstraling.

Rijke detaillering metselwerk

Asymmetrie, Verticale raampartijen, Verspringingen in gevelbeeld,
Afwisseling van open en gesloten bouwdelen met bijzondere accenten op de hoeken.

Materialen en details

Hoogwaardige architectuur vraagt om hoogwaardige materialen. Deze laten het ontwerp goed tot zijn recht komen én houden de woningen duurzaam mooi. Solide handvormstenen bijvoorbeeld, waarbij het metselwerk op veel plekken is verfraaid met bijzondere verbanden, diepteverschillen en warme kleurschakeringen.


Alle woningen hebben houten kwaliteitskozijnen. Sommigen geaccentueerd met fraaie kaders of erkers, anderen in de vorm van diepe bloemkozijnen. Ook de regenpijpen in de voorgevel zijn verzonken of weggewerkt.


Schuine daken zijn getooid met prachtige keramische pannen. De pv-panelen op platte daken liggen nagenoeg vlak. Hierdoor is het daklandschap vanaf de straat niet zichtbaar.